Tjugofyrakarat

kyrkan_nicklaskarat

Matteus evangelium 18:1-5
I samma stund kom lärjungarna fram till Jesus och frågade: ”Vem är störst i himmelriket?” Då kallade han till sig ett barn och ställde det mitt ibland dem och sade: ”Jag säger er sanningen: Om ni inte omvänder er och blir som barnen kommer ni inte in i himmelriket. Den som ödmjukar sig som det här barnet, han är den störste i himmelriket. Och den som tar emot ett sådant barn i mitt namn tar emot mig.

Varje söndag under gudstjänsten har Tjugofyrakarat, vår barnkyrka för barn som är tre år och uppåt, öppet. Här firar barnen sin egen gudstjänst med musik och dans, bibelberättelser och pyssel.

Nytt för hösten 2016 är att vi expanderar barnkyrkan med ännu en grupp, så nu ser Tjugofyrakarat ut så här:

Rubinerna: För barn 0-2 år har vi ett lekrum precis i anslutning till möteslokalen, så att man som förälder har möjlighet att låta sin minsta krabat leka/krypa av sig. Här har man alltså själv ansvar för sitt barn.
Smaragderna: För de lite större barnen, 3-5 åringarna, har vi en egen samling i ett eget rum där föräldrarna är välkomna att lämna sitt barn om barnet själv vill. Diamanterna, 6-10-åringarna, som har en egen samling de med.

Smaragderna och Diamanterna är med på de första inledande lovsångerna i gudstjänsten innan man går iväg till respektive grupp med respektive ledare.